Rida hos oss

Spain Real Madrid City, Real Madrid Shop Spain jerseysuperbPyttelitens - en ridskola för de minsta ryttarna

Pyttelitens är en ridskola med små hästar. Vår målgrupp är därför yngre barn från 2 år.
Om du vill börja rida hos oss kan du anmäla dig genom att skicka ett sms till Malin på telefonnummer 0721-514275.

OBS! Vi tar enbart in nybörjare som kan rida våra små hästar och vi har en längd- och viktgräns för att börja rida hos oss. Väger ditt barn mer än 30 kilo eller är längre än 130 cm får ni vända er till en annan ridskola. Vi har inte heller möjlighet att ta emot större barn eller vuxna i lektionsverksamheten även om ridvana finns.

När du kommer till stallet
Du kommer i god tid före din lektion, ca 30 minuter, och börjar med att ta på hjälm och väst. Ofta är hästarna i hagen och när du vet vilken häst du ska rida, hämtar du den. Föräldrar går med in i hagen så länge barnet är under 11 år eller tills ridledaren bedömer att barnet klarar sig själv. Tänk på att ha skor och kläder efter väder. Våra hagar kan vara väldigt leriga.
I stallet ska du göra iordning din häst, borsta bort lera och smuts, kratsa hovar och sadla och tränsa.
Som förälder ska du vara med ditt barn i stallet och under ridlektionen så länge ridledaren bedömer att det är nödvändigt.

Vi har nybörjargrupper på söndagar. Då rider man varannan vecka och vi varvar lektioner i paddocken med uteritter i skogen.
När ens ridledare bedömer att man är tillräckligt duktig blir man erbjuden att flyttas till en grupp som rider vardagar varje vecka.

Lektionspris:
Barn till och med nio år - 80 kr/gång.
Barn från 10 till 18 år - 100 kr/gång.

Man betalar för fyra tillfällen åt gången och uppsägningstiden är två tillfällenSpain Real Madrid City, Real Madrid Shop Spain http://jerseysuperb.com